2012. június 6., szerda

12. rész „Jöhet a terv első része”

Mikor oda értünk Andreas már a kapuban várt minket és hatalmas vigyorral a képén nyitotta ki, hogy be tudjunk állni.

- Szevasztok!- köszöntött mindkettőnket és a ház felé ugrándozott. Majd szétvetette az energia, és eléggé izgatott volt. Komolyan ilyenkor kedvem lett volna jól körbe röhögni. Mint valami kisgyerek, amikor az ajándékot bontja a karácsonyfa alatt.

- Na, meséljetek, mi van? Hogy áll az ügy Tom? – pattogott a nappali felé.

- Mi van? – fordultam Tom felé. - And mindent tud?- mutattam barátomra.

- Naná. Szerinted tényleg végig buliztam az elmúlt három hetet?- nézett rám felvont szemöldökkel, mintha idióta lennék.

- A legtöbb időt itt töltöttük és Tom lelkét ápolgattam. – vihorászott And- Örülök, hogy észhez tértél.

- Fasza. –huppanta le a fotelba kicsit durcásan.

- Relax öcsi. - ült le a kanapéra Tom is.

- Inkább kérdezd, meg hogy miért vagyunk itt, és hogy mit alkottunk. –ugrált And a szekrényez - Rá jöttem pár dologra. Többek között kiderítettem, hogy hol lakik az a Gaby nevű csaj. – kapott fel egy kis füzetecskét- és hogy ki is ő.

- Szuper egy nyommal több. – örült Tom.

- Hogy mi van??! – néztem felváltva a bátyámra és legjobb barátomra.- Ti honnan a faszból tudtok Gabyról?

- Szuper. Annyira nincs lemaradva mint gondoltuk. –pacsizott le Tom Andreassal. Komolyan mintha ott se lennék és észre se vették volna a felháborodást a hangomban.

- Na jó most állj!- pattantam fel a fotelből hátha észre veszik magukat. - Ti mégis mi a faszt tudtok? És honnan tudjátok ezt és mióta szervezkedtek a hátam mögött?

- Nyugodj meg. Pár lépéssel előtted járunk ez tény. De mivel nem tudtam veled beszélni ezért úgy döntöttünk, hogy nyomozunk nélküled és max az orrod alá toltunk volna mindent mikor fényt derítünk mindenre, de most hogy te is itt vagy ez sokkal viccesebb. – kezdett lapozgatni a füzetébe And. - Na jó kezdjük az elején.

- Az jó lenne!- ültem vissza homlokomat dörzsölgetve. Rohadtul nem értettem semmit és zabos voltam rájuk hogy a hátam mögött szervezkedtek.

- Na meg is van. Szóval Nittáról annyit tudunk, hogy körülbelül 3 éve fogadták örökbe egy new york-i árvaházból ahova egy évvel azelőtt került 13 évesen. Az aktája szerint az utcán találták. Nitta Lexys néven lett le jegyezve, de mivel ezen a néven semmit nem találni róla az intézetbe kerülése előttről ezért valószínűleg már akkor is rafkós volt és más nevet mondott mit, ahogy hívják. A kartonjába az van írva, hogy amnéziás volt ezért nem tudtak kiszedni belőle semmit. Se szülők neve, se lakcím semmi. Egy éves kutakodás után sem jelentkeztek érte ezért hivatalosan is örökbe adható volt, ami meg is esett rá két hónapra. Itt LA-ben járt középiskolába majdnem két évig, de utána elkezdett kimaradozni, bele keveredett egy bandába több mint fél éve. Drogok, balhék, utcai verekedés ilyesmi. És most jön a kedvenc részem Gabyt ebből a bandából ismeri. 20 éves csaj, aki 13 éves kora óta tagja a bandának. Egy igazi vérbeli utca nevelte drogos, balhés kis kurva. – sorolta az infókat And mosolyogva mintha valami kis bugyuta gyerekkönyvet olvasna. –Nitta nevelőszüleitől 3 utcányira lakik.

- Csodás. – temettem arcomat a kezembe – Amúgy te honnan a francból szedted össze ezeket az infókat? –néztem kérdőn barátomra.

- Ááá. Nem volt nehéz. Emlékszel arra az idősebb csajra akivel pár hónapja randizgattam meg párszor megvolt.

- Nora?

-Igen az, aki hullára belém van zúgva. Na, hát ő hivatalba dolgozik és vannak kapcsolatai. –vigyorgott ezerrel.

- Te csődör. – szakadt fel belőlem egy hatalmas röhögés. - Tudod mit? Akkor add meg Gaby címét had menjek el hozzá. Ki kell szednem pár dolgot belőle.

- Na, nem. Azt felejtsd el, hogy egyedül elmész hozzá. Ki akarod nyíratni magad?- robbant fel Tom- Különben is mi az istent akarsz te tőle?

- Olvastam ma Nitta telefonjában egy érdekes sms párbeszédet ezzel a csajjal és annak akarok utána járni. –álltam fel és fel alá kezdtem járni, mint valami mérgezett egér- Tuti hogy ő csinálta a képeket rólunk a klubban és hogy ez a picsa össze-visszahazudozott rólam neki, meg beetette, hogy Mira előtt vele jártam.

- Ja, igen azt olvastam én is. Onnan tudok róla.–dőlt hátra Tom és tarkóján összekulcsolta kezeit. - És mit érsz el vele, hogyha elmész hozzá és netán tán szóba is áll veled? Nem fog el csicseregni csak úgy akármit neked. Nitta oldalán áll. Plusz ő sem tud többet a múltjáról, mint amennyit mi, szerintem.

- Te turkáltál Nitta telefonjában?

- Ahogy te is. –húzta egy hatalmas mosolyra a száját - Csak én gyorsabb voltam és az egészet át tudtam nyálazni. Baszki most hogy mondod. Nekem is az jött le hogy elég közel álltak egymáshoz. - dőlt előre elgondolkozva- Lehet, hogy valahogy ki tudunk belőle szedni mégis valamit. Csak meg kell találni a megfelelő módszert.

- Jó kutatást. A maffiában nincsenek kapcsolataim. –emelte fel a kezét And védekezően. - plusz elég kockázatos húzás lenne. Mi van, ha köp Nittának és bukunk?

- Na, jó ezt még jobban át kell gondolni ez nagyobb falat, lesz. –ültem le ismét, de agyam tovább pörgött a megoldást keresve.

A fél éjszakát azzal töltöttük, hogy az elkövetkező napokat tervezzük és felállítottuk egy tervet. Mindent apróságot alaposan kiveséztünk é próbáltuk a puzzle-t összetenni, aminek még sok hiányzó vagy nem oda illő darabja volt.

Másnap reggel majdnem leestem az ágyról mikor dobhártya szaggató hangerővel megszólalt mellettem a telefonom ébresztője.

- A picsába- Lődd már ki!- nyöszörgött Tom a másik kanapén.

- Faszom. 6 óra. Menni kéne, hogy Nitta ne fogjon szagot. –tápászkodtam fel.

Nagy nehezen összevakartuk magunkat és bevágódtunk a kocsiba. Nem köszöntünk el Andreastól sem. Úgy döntöttünk nem keltjük fel. Olyankor rosszabb, mint mi ketten összevéve. Mikor haza értünk annyi energiám volt, hogy bedőljek az ágyba. 4 óra alvás után olyan vagyok, mint a mosogató rongy, szóval muszáj volt aludnom még, főleg ha azt nézzük, hogy nekem reggel 8 kor is még hajnal van. Nitta az ő felén aludt az ágyban jó mélyen. Ledobtam a ruháimat ahova éppen értem és fejest ugrottam párnáim közé.

Kutya ugatásra riadtam meg és zilálva ültem fel az ágyban. Kicsit gyorsabbra sikerült a reggeli egyed fejlődésem, mint általában és hamar egy szempillantás alatt eljutottam az egysejtűektől az emberig. Mint akit picsán csíptek úgy pattantam ki az ágyból és téptem fel az ajtó.

- Mi a fasz van?- Rohantam le- TOM!

- Nyugi van csak Scottyval hülyülünk. – találtam meg bátyámat és a kutyát a konyha melletti folyosón.

- Remek. –fújtam ki a levegőt és elindultam kissé zabosan a konyhába.

- Nitta? Merre van?- kiabáltam ki Tomnak.

- Vagy egy órája ment el. Azt mondta, hogy majd jön valamikor. - jött utánam.

Meg fagytam a tej töltése közben és Tom felé fordultam.

- Nincs itthon? Tudod, hogy ez mit jelent?!

- Jöhet a terv első része. – bólogatott bátyám mosolyogva én pedig félbe hagyva a műveletet kezem-lábam eldobva rohantam fel a szobámba.

5 megjegyzés:

  1. fúhhha! hát, istenem nem is tudom mit mondjak! nagyon izgalmas! imádom Andreast! annyira aranyos... és hogy mit sütöttek ki így hárman? remélem jól bedurvulnak!:) iszonyat jó vol!:)nevettem egy csomót, mert hihetetlenül vicces, ahogy hozod az ő stílusukat... beszólások meg minden! imádom! egyre jobban szertem ezt a sztorit!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi ^^ hát igazából félek mert ha ez a szakasz lezárul nem tudom hogy mivel fogom az érdeklődést fent tartani mivel ez még jócskán nem a sztori vége lesz és eléggé felfokoztam az izgalmakat :D csak ez csak egy darabka az egészből. na mindegy majd megoldom ><

      Törlés
  2. Uuuuuuuuuuuuuuh *.* Ez tényleg egyre izgibb! :D Kíváncsi vagyok a nagy tervre! Függő lettem! Folytatást akarooook... :D

    VálaszTörlés
  3. Kérek szépen folytatást *.* :D ^.^

    VálaszTörlés